Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap – A vidéki térségekbe beruházó Európa

Kedvezményezett neve: Garamvári Szőlőbirtok Kft.
Max.elszámolható összköltség: 145 931 220,-Ft
Támogatás összege: 72 965 604,-Ft
Tervezett befejezési dátum: 2018. 05. 30.
Projekt azonosító száma: VP3-4.2.2-16

Projektleírás

A beruházás célja a borászat termékfejlesztésének és erőforrás hatékonyságának támogatása a Dél-balatoni Borvidék területén tevékenységét végző Garamvári Szőlőbirtokon.

A fejlesztés által bővítésre kerül az erjesztő és tároló tér. Lehetővé válik a különleges minőségű, dűlőszelektált, kis tételek egyedi kezelése.

Az erjesztési technológia teljes szélességében kontrollált – hűthető vagy fűthető -, távvezérléssel is irányítható vált.

A késztermékek Európai szintű megjelenéséhez ellen-nyomásos, többféle lezárással működő palackozósor került beszerzésre.

Jelentős fejlesztés történik a minőségellenőrzés érdekében, egy modern labor analitikai berendezés megvásárlásával.

A nyomonkövethetőséget a csomagolás egyedi szignálásával, a szállítás kiszolgálását új targonca beszerzésével biztosítjuk.

 

 

EURÓPAI MEZŐGAZDASÁGI VIDÉKFEJLESZTÉSI ALAP – MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE BORÁSZATI CÉLTERÜLET

Kedvezményezett neve: Garamvári Szőlőbirtok Vinarium Kft.
Max.elszámolható összköltség: 168.280.168,- Ft
Támogatás összege: 67.312.067,- Ft
Támogatás mértéke: 40%os
Tervezett befejezés dátuma: 2020.12.31
Projekt azonosító száma: VP3-4.2.1.-4.2.2-18.

PROJEKTLEÍRÁS

Cégünk 1997 óta készít pezsgőt. Az általunk előállított pezsgők tradícionális technológiával készülnek, évente eddig 60-80 ezer palack pezsgőt töltünk , ami évente növekevő tendenciát mutat, így a vevői igények kielégítése érdekében a 24-36 hónapos érleléshez a töltési számot 2018 tól növelnünk kell.

A pezsgő iránti megnövekedett érdeklődés, a maximális minőségi kritériumra történő törekvés arra készetet minket, hogy technológiailag a legkorszerűbb gépek beszerzésével segítsük munkánkat és a vevői igények kielégítését.

Ehhez elengedhetetlen a fejlesztés, amit automata ellennyomásos töltő, multifunkcionális dugaszolóval (koronazár, csavarzár és pezsgős dugó) és drótkosarazóval ellátott berendezés beszerzését tette szükségessé.

A technológiai folyamatban a seprőtelenítés pontos és környezetbarát megvalósításához valamint a munkaerő kíméléséhez, nyakfagyasztó berendezést szereztünk be, félautomata berakóval. A pezsgős palackok több hónapi, akár több éves érlelése után, a palackok kereskedelmi forgalmazásához szükséges a kifogástalan megjelenés, ehhez külső mosó-szárító, automata pezsgős kupak felrakó és rögzítő szükséges. A rakatok mozgatását új targonca vásárlásával segítettük.