Sentimental Sweet

2 990 Ft

Az édes pezsgő ma is a fogyasztók kedvenc és keresett fajtája. Az elkészült pezsgő kellemes, gyümölcsös ízeket és finom, krémes kekszes jegyeket mutat.

Beszélgetésekhez, gyümölcsökhöz, kéksajtokhoz ajánljuk, 7-8 ºC-ra hűtve.

Kategória:

Leírás

JELLEMZŐK

Kifejezetten erre a célra válogatott Pinot Blanc és Chardonnay fajtákból készül az alapbor.
Mint tudjuk, a pezsgő édesen született és csak az 1950-es évektől kezdett egyre szárazabb formában megjelenni. Manapság a termelési folyamatokat a 0 cukorra tervezik – ezért olyan problematikus a tradicionális technológiával édes pezsgőt készíteni. Ehhez ugyanis a pezsgő több mint 10%-át ki kell venni, hogy az édes bor mennyiségével a pezsgő cukortartalmát beállítsuk. Az érlelési idő minimálisan 24 hónapig tart, mielőtt a seprőtelenítést és az édesítést elvégeznénk. Arra törekszünk, hogy a pezsgő 5% cukortartalma mellett megőrizzük az ideális savtartalmat, melyet elősegít a magas szénsavtartalom is.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

Az édes pezsgő ma is a fogyasztók kedvenc és keresett fajtája. Az elkészült pezsgő kellemes, gyümölcsös ízeket és finom, krémes kekszes jegyeket mutat.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Beszélgetésekhez, gyümölcsökhöz, kéksajtokhoz ajánljuk, 7-8 ºC-ra hűtve.