Rózsapusztai Merlot

1 290 Ft

Illatában az érett gyümölcsök, főként a ribizli és málna édes zamata jelenik meg. Ízében a lágy tanninok és a gyümölcsök egyensúlya dominál.

Fogyasztását 16-18 ºC-ra hűtve ajánljuk pörköltekhez, magyaros sültekhez.

Leírás

JELLEMZŐK

Rózsapuszta-dűlőnkben viszonylag idős, 30 éves tőkéken termő kékszőlőből készül ez a félédes vörösbor. A szüretet követően a mustot tartályban erjesztjük, majd másodtöltésű barique és 5 hektós hordóban érleljük. Ez a folyamat 8-12 hónapig tart. Az így készült bor rubinvörös színű, gyümölcsös illatú.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

Illatában az érett gyümölcsök, főként a ribizli és málna édes zamata jelenik meg. Ízében a lágy tanninok és a gyümölcsök egyensúlya dominál.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Fogyasztását 16-18 ºC-ra hűtve ajánljuk pörköltekhez, magyaros sültekhez.