Prestige Brut
4 671 Ft
Határozott vonalvezetésű, elegáns, mondhatni férfias savakkal, dús gyöngyözéssel köszön ránk. Csak az első korty után érezzük, hogy a belépőt követően további meglepetéseket tartogat. Az érlelés megőrzi az erdei gyümölcsök óvatos báját. A lendületes savak és a lassan lecsengő pikáns utóízek kiegészülnek az autolízis élesztős, finoman kesernyés karakterével.
A gourmandok pezsgője, melyet 6-7 ºC-on javaslunk fogyasztani.
Leírás
JELLEMZŐK
A pezsgőhöz elsősorban Pinot Noir alapbort használunk, amelyet a gyors léelvétel ezüstösen fehér, világos színben őriz meg. Ehhez az elérni kívánt zamatanyag figyelembevételével házasítunk Chardonnay szőlőből készült alapbort.
Mindkét szőlő a lösztalajba telepített Magyal-dűlő szülötte. A szüret időpontja döntő: általában 8-10 napos eltéréssel követi egymást a Pinot Noir és a Chardonnay beérése.
A Garamvári Szőlőbirtok tradicionális módon készült csúcspezsgője. Alapja az a kizárólag színlevek erjesztéséből készült cuvée, melyet több évre palackba zárunk. Az erjesztés és palackos érlelés is a finom seprőn tartással megy végbe. A seprőtelenítés mindig az érlelés ellenőrzése után történik, mert a cél a finom, komplex illatok és a klasszikus érlelési jegyek megjelenítése.
ILLAT- ÉS ÍZVILÁG
Határozott vonalvezetésű, elegáns, mondhatni férfias savakkal, dús gyöngyözéssel köszön ránk. Csak az első korty után érezzük, hogy a belépőt követően további meglepetéseket tartogat. Az érlelés megőrzi az erdei gyümölcsök óvatos báját. A lendületes savak és a lassan lecsengő pikáns utóízek kiegészülnek az autolízis élesztős, finoman kesernyés karakterével.
AJÁNLOTT FOGYASZTÁS
A gourmandok pezsgője, melyet 6-7 ºC-on javaslunk fogyasztani.