Lellei Kadarka

1 600 Ft

A fűszeres, fahordós érlelés jegyeit felvillantó illat jól harmonizál a lágy savakkal és az érett, eperízű zamattal.

Fűszeres, zamatos borát magyaros ételekhez, sültekhez és pörköltekhez ajánljuk, 15-16 ºC-on fogyasztva.

Leírás

JELLEMZŐK

Ennek a reneszánszát élő tradicionális magyar fajtának legelső telepítéseit cégünk végezte, a Lelle- és Magyal-dűlőben – mára a Kadarka új hazára lelt a Balaton déli partján. A szüretet követően a préslét tartályban erjesztjük, majd részben hordóban, részben pedig tartályban érleljük.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

A fűszeres, fahordós érlelés jegyeit felvillantó illat jól harmonizál a lágy savakkal és az érett, eperízű zamattal.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Fűszeres, zamatos borát magyaros ételekhez, sültekhez és pörköltekhez ajánljuk, 15-16 ºC-on fogyasztva.