Lellei Irsai Olivér

1 500 Ft

Az Irsai Olivér finom, muskotályra emlékeztető illatú és zamatú bor. Az érett szőlőfürt és az őszibarack illata mellett visszafogott, parfümös illatjegyeket is felfedezhetünk.

Fogyasztását 10-11 ºC-ra hűtve ajánljuk. Aperitifként is fogyasztható, de remekül illik hideg előételekhez is. Baráti beszélgetések kiváló kiegészítője lehet.

Leírás

JELLEMZŐK

Száraz fehérbor
Magyarország egyik legértékesebb muskotályos szőlőfajtája, melyet eredetileg csemegeszőlőnek szántak, mégis legszebb arcát borként mutatja. A Garamvári Szőlőbirtok elsőként érő szőlője, melyet a szüreti időszak nyitányaként, általában augusztus második hetében szüretelünk. A bort reduktív technológia alkalmazásával készítjük, így tudjuk leginkább megőrizni a gyümölcsből származó illat- és fajtajelleget.

 

ILLAT- ÉS ÍZJEGYEK

Az egyik legelterjedtebb magyar szőlőfajtánkból készített parfümös – virág illatú, kirobbanóan gyümölcsös ízű bor.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Fogyasztását 10-11 °C-ra hűtve ajánljuk hideg előételekhez, baráti beszélgetésekhez.