Lellei Cabernet Sauvignon

1 500 Ft

Aszalt szilvára és bogyós erdei gyümölcsökre, főként a feketeszederre emlékeztető ízű bársonyos vörösbor, mely visszafogott savakból áll, tannin mennyisége a súlycsoportnak megfelelő.

Fogyasztását 18-20 ºC-on ajánljuk steakekhez és sültekhez.

Leírás

JELLEMZŐK

Cabernet szőlőinket a Kokashegyen, a Lelle- és Pupos-dűlőn elterülő ültetvényeinkről szüreteljük. Kései érésű fajtáról van szó, ezért a szüret időpontja javarészt október második-harmadik hetére esik, amikor a fajta teljes érésben van. Ezt követően speciálisan vörösborok erjesztésére használt tartályokban erjesztjük, majd első- és másodtöltésű barique és 5 hektós hordókban érleljük, 15-20 hónapig.
A kész bor közepesen testes, lágy tanninokkal rendelkezik, intenzív zamatú, hosszú lecsengésű és nagy extrakttartalmú.

 

ILLAT- ÉS ÍZJEGYEK

Aszalt szilvára és bogyós erdei gyümölcsökre, főként a feketeszederre emlékeztető ízű bársonyos vörösbor, mely visszafogott savakból áll, tannin mennyisége a súlycsoportnak megfelelő.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Fogyasztását 18-20 ºC-on ajánljuk steakekhez és sültekhez.

You may also like…