Extra Dry

2 599 Ft

Fehér húsokhoz, süteményekhez kiváló, de akár az egész étkezés kísérője is lehet. Fogyasztását 6-7 ºC-ra hűtve ajánljuk.

Kategória:

Leírás

JELLEMZŐK

A különlegesen érlelt pezsgőbor Chardonnay alapborból készül, esetenként Pinot Blanc és Királyleányka fajtákkal házasítva, évjárattól függően. A szőlő a balatonlellei Hosszú- és Magyal-dűlőből származik. A szüret időpontját úgy választjuk meg, hogy a szőlő megfelelő savegyensúllyal és kellően érett zamattal rendelkezzen.
A szín-must elválasztás és a gondos erjesztés után hosszú, palackos érlelés következik, majd a pezsgő a rázópadra vagy Giro-palettára kerül, mielőtt seprőtelenítés céljából a degorzsálóba érkezik. Itt a munkájukat befejező élesztősejtek tömörített üledékét jégdugóba fagyasztva, kilövetéssel távolítjuk el. Ezek után a pezsgőhöz illő, különleges borból készült expedíciós dozázst adagolunk hozzá, hogy a pezsgő cukortartalmát 12-14 gr/l-re növeljük. Alkoholtartalma 12%.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Fehér húsokhoz, süteményekhez kiváló, de akár az egész étkezés kísérője is lehet. Fogyasztását 6-7 ºC-ra hűtve ajánljuk.