Evolution Rosé

3 805 Ft

A szamóca, a vadmálna és cseresznye édeskés-fanyar ízeit érezzük először a kóstolás során. A finom élesztős, süteményes jegyek később bújnak elő a gyümölcsök mögül a lendületes, de kellemes savak mellett.
A pezsgő savtartalma 6-7g/l, az alkoholtartalma 12%, a cukortartalma pedig 12-14 g/l.

Tésztákhoz, paradicsomos ételekhez, kacsához, libához, bárányhoz ajánljuk, 6-8 ºC-ra hűtve.

Kategória:

Leírás

JELLEMZŐK

A borkedvelők nyugodtan mondhatják, hogy a rozék évtizedében élünk. Nem kivétel ez alól a pezsgő sem.
Valamikor Champagne területén, a rozé szín jelenléte a pezsgő alapborban préselési hibának számított – ma már nincs olyan ház , ahol ne készülne rozépezsgő.
A mi pezsgőválasztékunkban is jelentős szerepet játszik ez az elegáns, lazac színárnyalatú pezsgő, mely 100%-ban Pinot Noir szőlőből készül.
A szüretet úgy kell megválasztani, hogy a mustfok ne haladja meg a 18 MMº-ot, ugyanakkor a savtartalom legalább 7 gr/l legyen.
Rendkívül egészséges, töredékmentes fürtöket kell szüretelni ahhoz, hogy a préselés után kicsorduló színmust 2-3 órás héjon áztatás során elnyerje a Pinot Noirra jellemző narancsos színbeütésű világos lazacszínt. Az így nyert alapbor szilárd gerincű, finom savakkal rendelkező és zamatos, melyhez a másoderjesztésből pici cserzőanyag társul majd, és egyedi ízvilággal gazdagítja.
A feldolgozás során már a présben is hűtjük a színmustot, hogy az ideális színanyag kinyerése megtörténjen és a must 9-14 C hőmérsékleten alapborrá váljon. Ezt a pezsgőt többféle likőrözéssel készítjük, az évjárat savainak figyelembe vételével, többnyire extra dry ízesítéssel.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

A szamóca, a vadmálna és cseresznye édeskés-fanyar ízeit érezzük először a kóstolás során. A finom élesztős, süteményes jegyek később bújnak elő a gyümölcsök mögül a lendületes, de kellemes savak mellett.
A pezsgő savtartalma 6-7g/l, az alkoholtartalma 12%, a cukortartalma pedig 12-14 g/l.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Tésztákhoz, paradicsomos ételekhez, kacsához, libához, bárányhoz ajánljuk, 6-8 ºC-ra hűtve.