Syrah

3 150 Ft

Illatában az egzotikus gyümölcsösség jól ötvöződik a finom, fahordós érlelésből származó fahéjas, vaníliás jegyekkel, míg zamatában egy bársonyosan telt, lágy, nagy testű vörösbort kóstolhatunk.
A bíborszínű bor hűvösebb tónusú gyümölcsillattal indít, de dinamikusan változik: ahogy levegőzik kakukkfüvet, ánizst, gyógynövényeket vonultat fel.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16-17 ºC. Klasszikus steakbor.

Leírás

JELLEMZŐK

A borvidék első Syrah ültevényét 2004-ben a Botné-dűlőn telepítettük, amely első, kiváló minőségű termését 2006-ban hozta.
A szőlőt válogatva, szigorúan csak teljes érésében szüreteljük, amikor mustfoka eléri a 21,5-22 MMº körüli értéket. Ezt követően 15-25 hektoliteres hordókban érleljük. A hordós érlelésnek köszönhetően a bor megőrzi fűszeres fajtajellegét és a másodlagos karakterek nem takarják el primér jegyeit.
Ezt a bort csak kimagasló évjáratokban készítjük, ilyenek voltak a 2006-os, a 2009-es, 2012-es és a 2015-ös évek. Utóbbi szüret bora jelenleg palackban pihen, hamarosan forgalomba kerül.

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

Illatában az egzotikus gyümölcsösség jól ötvöződik a finom, fahordós érlelésből származó fahéjas, vaníliás jegyekkel, míg zamatában egy bársonyosan telt, lágy, nagy testű vörösbort kóstolhatunk.
A bíborszínű bor hűvösebb tónusú gyümölcsillattal indít, de dinamikusan változik: ahogy levegőzik kakukkfüvet, ánizst, gyógynövényeket vonultat fel.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16-17 ºC. Klasszikus steakbor.