PRÉMIUM SOROZAT


PRÉMIUM kategóriába sorolt pezsgőink magasabb minőséget képviselnek. Prémium termékeinkben a speciális szőlőfajták adottságainak és a dél-balatoni táj mediterrán mikroklímájának találkozásából születő különleges ízeket és illatokat igyekszünk megjeleníteni. A prémium pezsgők legfőbb jellemzője, hogy alapboruk nem cuvee. Így az egyes borfajták nemes tulajdonságai érződnek minden kortyban.


GV_pezsgo_premium_blanc_fleur_1_slim

BLANC FLEUR (fehér virág)

 

JELLEMZŐK

A pezsgőcsalád többi termékéhez hasonlóan a Blanc Fleur alapborát is a balatonlellei birtokunkon termett Pinot Blanc szőlőből szüreteljük. A szőlő általában szeptember közepe táján éri el azt az érettségi fokot, ahol a fajtajelleg kiteljesedik, még elegendő savval és nem túl magas cukortartalommal párosul. A szőlőből csak a színlevet használjuk a pezsgő alapbor készítéséhez. Ennek köszönhetően az alapbor érett, gyümölcsös és finom virágos jelleget hordoz.

A tradicionális technológia előírásai szerint előkészített pezsgő-cuveé vastagfalú palackba zárva, hűvös pincében 18-24 hónapon át érlelődik, mielőtt fagyasztásos seprőtelenítés során a palack nyakába tömörült élesztősejteket szénsav segítségével kilövetjük.
A pezsgő extra dry kategória, 7-8 g/l sav-, 12-14g/l cukor-, 12% alkoholtartalom jellemzi.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

A Pinot Blanc alapbor gyümölcsös, citrusos ízei a mediterrán estéket, illatvilága a nyári réteket juttatja eszünkbe. A pohárban felszálló apró gyöngyök a frissességet, a hegyi patakok tisztaságát és játékos derűjét idézik.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Könnyű ételek, zöldségek, sütemények, gyümölcsök, halak, fehér húsok mellé ajánljuk, de önmagában fogyasztva is nagyszerű élményt biztosít, 6-7 ºC-ra hűtve.

TOKAJI FURMINT

 

JELLEMZŐK

A pezsgő stílusát a Furmint szőlőfajta jegyei határozzák meg.

A Furmint, mint fajta kiváló alapbor, jól és hosszan érlelhető. A kész alapbor stabilizálása után kerül palackba Budafokon, ahol a másoderjesztés és érlelés következik. A folyamat minimum 18 hónapon át tart, mielőtt seprőtelenítjük.

Ízesítéséhez speciális, érett Furmintból készült dozázst használunk, melynek eredménye egy halványsárga színű, nagyon intenzív gyöngyözésű pezsgő.

A többéves érlelés, a tökéletes szénsav integráció a borban nemcsak a savakat teszi finomabbá, de édeskés fűszerek illatát is belopja a pezsgőbe, mint a szegfűszeg és a fahéj.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

Savtartalma 7-8 g/l, alkoholtarataloma 12%, a cukortartalom 7 g/l.
A birs, a citrusok, a mangó ízei és illatai keverednek a kóstolás során.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

A Furmint pezsgő jól párosítható a nehezebb ételekhez, vörös húsokhoz, de egy délutáni vagy esti beszélgetésnek is kellemes kisérője lehet.
Fogyasztását 7-8 ºC-ra hűtve javasoljuk.

GV_pezsgo_premium_tokaji_furmint_1_slim

GV_pezsgo_premium_evolution_rose_1_slim

EVOLUTION ROSÉ

 

JELLEMZŐK

A borkedvelők nyugodtan mondhatják, hogy a rozék évtizedében élünk. Nem kivétel ez alól a pezsgő sem.

Valamikor Champagne területén, a rozé szín jelenléte a pezsgő alapborban préselési hibának számított – ma már nincs olyan ház , ahol ne készülne rozépezsgő.

A mi pezsgőválasztékunkban is jelentős szerepet játszik ez az elegáns, lazac színárnyalatú pezsgő, mely 100%-ban Pinot Noir szőlőből készül.

A szüretet úgy kell megválasztani, hogy a mustfok ne haladja meg a 18 MMº-ot, ugyanakkor a savtartalom legalább 7 gr/l legyen.
Rendkívül egészséges, töredékmentes fürtöket kell szüretelni ahhoz, hogy a préselés után kicsorduló színmust 2-3 órás héjon áztatás során elnyerje a Pinot Noirra jellemző narancsos színbeütésű világos lazacszínt. Az így nyert alapbor szilárd gerincű, finom savakkal rendelkező és zamatos, melyhez a másoderjesztésből pici cserzőanyag társul majd, és egyedi ízvilággal gazdagítja.

A feldolgozás során már a présben is hűtjük a színmustot, hogy az ideális színanyag kinyerése megtörténjen és a must 9-14 C hőmérsékleten alapborrá váljon. Ezt a pezsgőt többféle likőrözéssel készítjük, az évjárat savainak figyelembe vételével, többnyire extra dry ízesítéssel.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

A szamóca, a vadmálna és cseresznye édeskés-fanyar ízeit érezzük először a kóstolás során. A finom élesztős, süteményes jegyek később bújnak elő a gyümölcsök mögül a lendületes, de kellemes savak mellett.

A pezsgő savtartalma 6-7g/l, az alkoholtartalma 12%, a cukortartalma pedig 12-14 g/l.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Tésztákhoz, paradicsomos ételekhez, kacsához, libához, bárányhoz ajánljuk, 6-8 ºC-ra hűtve.

DON GIOVANNI

 

JELLEMZŐK

Amikor megkerestek bennünket, hogy Mozart születésének 250. évfordulójára ajánljunk egy olyan pezsgőt, ami ugyan száraz – de nem túl száraz –, jó illatú, finom és elegáns, akkor döntöttünk arról, hogy egy olyan pezsgőt készítünk melynek cukortartalma 20-25 gr/l között van. A dozázs lekerekíti a pezsgő savgerincét, könnyebb ízvilágúvá varázsolja az amúgy markáns savakat.

A pezsgő Pinot Blanc és Chardonnay alapborból készül, a tradicionális technológia szabályai szerint, minimum 24 hónapos seprős érleléssel.

A nevét attól a megrendelőtől kapta, aki először rendelt jelentős mennyiséget ebből a pezsgőféleségből.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

Finoman érlelt, süteményes, élesztős illattal, érett déli gyümölcsökkel, 24g/l cukortartalommal a fogyasztók kedvencévé vált.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Aperitifnek, levesekhez, tenger gyümölcseihez és süteményekhez ajánljuk, 6-8 ºC-ra hűtve.

GV_pezsgo_premium_don_giovanni_1_slim