View Post

Budafoki Pincejárat

Kedves Barátaink, Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy idén – a különösen sikeres, és számunkra nagyon kedves – Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál után is tartunk pincelátogatási programokat. Október 7-én és november 4-én, a hónapok első szombatján Pincejárat indul, mely megkönnyíti a budafoki pincevilág meglátogatását és megismerését. Az óránként forduló, Budapest belvárosában több megállópontról is induló pincejárattal természetesen jozzánk is könnyedén eljuthattok. A …

View Post

Balatoni arany

BALATONI BOROK VERSENYE 2017 júniusában nem csupán a napsugarak aranyozzák be a Balatont! A Balatoni Szövetség által idén 15. alkalommal megrendezett Balatoni Borok versenyén a borvidék legjobb borászai és nagyszerű borai találkoztak. Szőlőbirtokunk a nagyon erős mezőnyben két aranyérmet szerzett Lellei Rose és Lellei Irsai Olivér borainkkal. Mindkét ital a 2016-os évjárat tagja, a Balaton ikonikus madarát, a fehér kócsagot …

View Post

Magnum Magnificum

NO TANKS. MAGNUMS. Örömmel jelentjük be, hogy három különleges évjáratunkat új alakban – hatalmas magnum üvegekben palackozva – mutatjuk be vásárlóinknak! Pezsgőkülönlegességeink egytől-egyig a tradicionális francia pezsgőkészítés szabályai szerint, valamint kézzel történő rázás, tisztítás és degorzsálás alkalmazásával készültek. A különleges bánásmód, a kiváló alapborok és a századok próbáját kiállt méthode traditionelle teszik igazán naggyá ezeket a pezsgőket – oly naggyá, …

View Post

Nyári zsongás

A nyári hónapok eljövetelével mindenki felfrissülésre vágyik – a Garamvári Szőlőbirtok is. Örömmel jelentjük be, hogy megérkezett szőlőbirtokunk ÚJ gyöngyözőbora, a Zsongás! Gyöngyözőborunk Sauvignon Blanc, Királyleányka és Irsai Olivér szőlőkből, üde és frissességet sugárzó fajták házasításából született. Üdvözöljétek velünk a meleg hónapokat, szóljon a nyár a frissességről és zsongásról!

View Post

BALATONBOR

Örömmel jelentjük be, hogy a Garamvári Szőlőbirtok is csatlakozott a BalatonBor kezdeményezéshez saját kiváló olaszrizlingünkből. Mint balatoni, balatonlellei családi borászat mindig is szívünkön viseltük, és viseljük a mai napig a régió fejlődését, a terület borvidékeinek népszerűsítését. Éppen ezért boldogan fogadtuk mind a BalatonBor kezdeményezést, mind a lehetőséget, hogy aktív részesei legyünk egy ilyen léptékű összefogásnak, közösségi gondolkodás kialakításának. Fogadjátok szeretettel …

View Post

SZÜRETI RÉSUMÉ

Újabb szüreti időszak zárult le a Balaton déli partján. A Garamvári Birtok a héten fejezte be a szüreti munkákat a Sinai Cabernet Sauvignon ültetvényekkel.   A fehérbort adó fajták utolsó képviselőinek – néhány Szürkebarát és Sauvignon Blanc ültetvény – termése szeptember közepén került a feldolgozóba. Közvetlenül ez után kezdődött a főbb kékszőlő fajták betakarítása. A Merlot következett a sorban, melynek …

View Post

MI A DOLGA A BORÁSZNAK TÉLEN?

Kihívásokkal teli év áll a balatoni szőlész-borász szakemberek mögött. A kedvezőtlen időjárási körülmények dacára, a Garamvári Szőlőbirtok termésátlag tekintetében átlagos, minőség szempontjából jó évet tudhatott maga mögött 2016-ban. Tavaly a legkedvezőtlenebb időjárási jelenségek sújtották a legtöbb magyarországi borvidéket. A januári hidegebb időt teljesen fagymentes, extrém csapadékos február követte, ez a legtöbb fás szárú növény telelését megzavarta, majd márciusban a visszatérő …

View Post

TOP 100 Winelovers a Pesti Vigadóban

Az idei év is egy kiemelt eseménnyel kezdődött a Winelovers csapat jóvoltából, mely a TOP 100 bor (Népszabadság) listája köré szerveződött. A Pesti Vigadóban rendezett kóstolón rekord mennyiségű (több száz) vendég vett részt, a borászok körül pedig jó néhányan több tételt is bemutattak, mint a listán szereplő TOP 100 kategóriás borok.   A GARAMVÁRI pince tételei közül a már ismert, …

View Post

BUBORÉKOSAK A CSÚCSON, AVAGY: PROSECCO, CAVA VAGY TRADÍCIONÁLIS CHAMPAGNE-I MÓDSZER?

Talán lesznek néhányan, akik feleslegesnek fogják találni eme kis összefoglalót a hagyományos pezsgőgyártási metódusokról szerte Európában, de bevallottan az volt a célom, hogy a jólértesültek és kevésbé jólértesültek többet tudjanak meg e háromféle híres buborékos italról, amelyek kontinensünkön, de világszerte is egyaránt népszerűek, és szinte legendák fonódnak köréjük. Kezdjük tehát a legkönnyedebb, leggyorsabban elkészülő termékkel, a prosecco-val, mely Olaszországban vált …