ARS POETICA A borkészítés elhivatottság és szenvedély. Egyben életforma is. A borász minden pillanatban együtt lélegzik a természettel, a tájjal, a szőlő növekedésével.
Szőlőinket a föld titkos ereje, a nap tüze és az eső zamata érleli, ám a természet adta csodák mellett ott áll maga a borász szellemisége, a borról alkotott elképzelése, az állandó megújulásba és a szorgalmas munkába vetett hite.
A megszerzett szakmai tudás és hosszú évek tapasztalata segíti abban, hogy megtalálja saját útját és mindez ott élhessen minden palackban.

HOSSZÚ-DŰLŐ 5,38 ha Blauburger: 1,6 ha Merlot: 1,68 ha Chardonnay: 2,1 ha

Balatonlelle egyik legkiterjedtebb, délkeleti lejtésű dűlője, amely a Római útról könnyen megközelíthető, és a cég telephelyétől látótávolságra terül el.
Ezek az ültetvények a dűlő egyik legmagasabb pontján helyezkednek el, a napsugárzásnak legjobban kitett helyen, mely biztosítja a kékszőlők jó beérését. Itt alacsony kordonműveléssel és rövidcsapos metszésmóddal dolgozunk, amit megfelelő időben és mértékben elvégzett zöldmunkákkal egészítünk ki. Mindezek együttesen biztosítják a terméskorlátozást és a magas minőségű boralapanyag előállítását.

Talajviszonyok:
Jó minőségű barna erdőtalaj.

KOKASHEGY 3,27 ha Cabernet Sauvignon: 1,5 ha Sauvignon Blanc: 1,3 ha Cabernet Franc: 0,47 ha

A település egyik legjobb, Balatonboglár határában elterülő dűlője, mely kékszőlő fajták termesztésére kiválóan alkalmas.

Az ültetvény dél-délnyugati fekvésű, alacsonyabb részén a fehérbort adó Sauvignon Blanc, magasabban pedig a hosszabb tenyészidejű, több napsütést igénylő kékszőlő, a Cabernet Sauvignon található.

Talajviszonyok:
Kissé agyagos, tömörödött, de tápanyagokban rendkívül gazdag talaj.

RÓZSAPUSZTA 8,91 ha Merlot: 7,46 ha Cabernet Franc: 1,45 ha

Balatonlelle és Balatonboglár határán elterülő, festői szépségű, déli fekvésű dűlő, melyről a szőlő a Balatonra tekint.

Változatos lejtésének köszönhetően már a reggeli nap is süti, ugyanakkor a délutáni napsütésben is fürdőzik, ezért optimális kékszőlő fajták termesztésére.

Talajviszonyok:
Lazább szerkezetű, tápanyagokban gazdag talaj.

SÍNAI TETŐ 7,87 ha Pinot Noir: 1 ha
Cabernet Sauvignon
és Cabernet Franc: 6,8 ha Merlot: 2,24 ha

Szőlősgyörök határában található dűlő, melynek fekvése, talaja, mikroklímája egyedülálló a Dél-Balatonon.

Nyugati és délnyugati fekvés jellemzi, ahol alacsony kordonművelésű, rövidcsapos metszésű, szigorúan terméskorlátozott tőkéket tartunk fenn. Jó évjáratokban páratlanul szép vörösborokat lehet készíteni az itt termett szőlőből.

Talajviszonyok:
Magas mész- és agyagtartalmú lösztalaj.

LELLE-DŰLŐ 19,35 ha Cabernet Sauvignon: 5,05 ha
Merlot: 2,7 ha; Pinot Noir: 4,15 ha
Syrah: 1,45 ha; Sauvignon Blanc: 1,2 ha; Cserszegi fűszeres: 2 ha; Furmint: 2 ha
Pinot Blanc: 1,2 ha; Irsai Olivér: 1,2 ha; Chardonnay: 2,1 ha

Borászatunk körül elhelyezkedő területek.

Az ültetvények fekvése rendkívül változatos. Az egész magasan elterülő, nagyjából egységesen sík ültetvényektől a déli és délnyugati lejtőkig minden megtalálható. Tápanyagban igen gazdag talajuk miatt értékes területek.

Talajviszonyok:
Leülepedett löszös alapkőzet.

MAGYAL-DŰLŐ 16,9 ha Chardonnay: 4,5 ha
Pinot Noir: 3,3 ha
Kadarka: 1 ha
Merlot: 5,3 ha
Muskotály: 2,8 ha

Az egyik legértékesebb fehér és kékszőlő fajtákkal rendelkező dűlőnk, melyet céltudatosan kiváló minőségű pezsgő alapborok készítésére alkalmas Chardonnay és Pinot Noir klónokkal telepítettünk be.

A magasabb, egységesen sík fekvésen kaptak helyet a kékszőlők, míg a keleti, jó fényviszonyokkal rendelkező lejtőn a Chardonnay és a Muskotály fajták.

Talajviszonyok:
Közép- és dél-európai barna erdőtalaj fő típusába tartozó, Ramman-féle barna erdőtalaj típus.

TÓT-HEGY-DŰLŐ 1,9 ha Chardonnay: 1,9 ha

A Tót hegy-dűlőben cégünk 2 hektáros Chardonnay ültetvényt birtokol. A fekvés dél-délkeleti, a talaj tápanyagban gazdag.

Jó évjáratokban, mikor nyár végén is kevesebb a csapadék, a szeptember pedig kellően meleg és száraz, az ültetvény alkalmas késői szüretelésű, magas cukortartalmú, esetleg kissé töppedt, botrityzálódott termés kinevelésére.

Talajviszonyok:
Közép- és dél-európai barna erdőtalaj fő típusába tartozó, Ramman-féle barna erdőtalaj típus.

KISHEGY 2,39 ha Irsai Olivér: 1 ha

Balatonlelle egyik legheterogénebb dűlője.

Talaja homokos, löszös erdőtalaj, tápanyagokban nem túlzottan gazdag. Ez lehetővé teszi, hogy az illatos fehér fajták szép savakat produkáljanak.

Talajviszonyok:
Közép- és dél-európai barna erdőtalaj fő típusába tartozó, Ramman-féle barna erdőtalaj típus.

BOTNÉ-DŰLŐ 6,6 ha Szürkebarát: 3 ha Syrah: 1,5 ha Merlot: 3,2 ha

Balatonbogláron található dél-délnyugati lejtésű dűlő.

Az ültetvény alsó részén kapott helyet a minőségi fehérbort adó Szürkebarát fajta, melyből különleges évjáratokban akár késői szüretelésű desszertbor is készíthető. Felső harmadában a Syrah fajta helyezkedik el, mert ott a fényviszonyok kedvezőbbek a kékszőlő számára.

Talajviszonyok:
Jó talajadottságokkal rendelkező, az alsó részén kissé homokosabb talajú dűlő.

BERKES-
ÉS ISTVÁNDI-DŰLŐK
5,3 ha Sauvignon Blanc: 5,3 ha

A Berkes-dűlő Balatonbogláron helyezkedik el, míg testvérdűlője, az Istvándi-dűlő vele szemben terül el.

A Berkes-dűlő délkeleti, az Istvándi-dűlő pedig délnyugati fekvésű. Jó minőségű talajjal rendelkező lankáikon teremnek szőlőink.

Talajviszonyok:
Közép- és dél-európai barna erdőtalaj fő típusába tartozó, Ramman-féle barna erdőtalaj típus.

ILLÉS-TETŐ 2,1 ha Merlot: 2,1 ha

Balatonlellén helyezkedik el ez a különleges éghajlati adottságokkal rendelkező, nyugati lejtésű dűlő, melyben 2 hektár Merlot ültetvényt művelünk. Ültetvényünk a legfestőibb ponton, erdősávokkal körülölelve a dűlő egyik sarkában helyezkedik el, tökéletes háborítatlanságban.
A sorok északi és déli tájolásúak, így a hajnalban esetleg megülő párát a szél délelőttre elszállítja a sorközökből. A kékszőlőknek különösen alkalmas, jó víz- és tápanyag gazdálkodású talajon szép vörösbor alapanyag termeszthető.

Talajviszonyok:
Közép- és dél-európai barna erdőtalaj fő típusába tartozó, Ramman-féle barna erdőtalaj típus.

PÚPOS 1 ha Cabernet Sauvignon: 1 ha

Itt található az egyik legöregebb ültetvényünk, amely változatos, helyenként kissé meredek és a nyugati végén nehezebben művelhető dűlő.

1 hektár idős ültetvénnyel rendelkezünk itt, mely évről-évre keveset terem ugyan, de a 30 éves, alacsony kordonművelésmódban fenntartott tőkéken a minőség mindig kiegyensúlyozott.

Talajviszonyok:
Közép- és dél-európai barna erdőtalaj fő típusába tartozó, Ramman-féle barna erdőtalaj típus.