PRÉMIUM FEHÉRBOROK

DÉLIDŐLŐ CHARDONNAY

Tóthegy-dűlő

 

JELLEMZŐK

A Chardonnay francia eredetű. Champagne és Burgundia legelterjedtebb szőlőfajtája, melyet a Tóthegy-dűlőn található ültetvényünkön mindig erős hozamkorlátozással művelünk. A szőlőt teljes érésben szüreteljük, ilyenkor már olykor-olykor a botritiszes karakterek is megjelennek.
Ezt a különleges, nyárra emlékeztető, intenzív illat- és ízvilágú bort csak kivételesen jó évjáratokban készítjük.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

A finom illatok, az érlelt, töppedt szőlőből származó mézes zamatok a fahordós érlelésnek köszönhetően harmonikusan ötvöződnek a koncentrált alkohol- és savtartalommal. Ízleléskor némileg becsapós, mivel illata alapján édes bor gondolatát társíthatjuk hozzá, azonban kóstoláskor kimondottan száraz ízvilág köszön vissza.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 12 ºC. Tartalmasabb ételekhez, például malacsülthöz vagy borjúszelethez ajánljuk.

2 290 Ft

DÉRCSÍPTE SZÜRKEBARÁT

 

JELLEMZŐK

A teljes érés után bemetszett vesszők fürtjeiben a cukor, az ízek és az aromák a kései szüretig koncentrálódtak. A mézre, a mazsolára és birssajtra emlékeztető jegyeket a kishordós érlelés karakterei egészítik ki.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Fogyasztását 12-14°C-ra hűtve desszertborként ajánljuk.

2 290 Ft

PRÉMIUM VÖRÖSBOROK

SYRAH

Botné-dűlő

 

JELLEMZŐK

A borvidék első Syrah ültevényét 2004-ben a Botné-dűlőn telepítettük, amely első, kiváló minőségű termését 2006-ban hozta.
A szőlőt válogatva, szigorúan csak teljes érésében szüreteljük, amikor mustfoka eléri a 21,5-22 MMº körüli értéket. Ezt követően 15-25 hektoliteres hordókban érleljük. A hordós érlelésnek köszönhetően a bor megőrzi fűszeres fajtajellegét és a másodlagos karakterek nem takarják el primér jegyeit.
Ezt a bort csak kimagasló évjáratokban készítjük, ilyenek voltak a 2006-os, a 2009-es, 2012-es és a 2015-ös évek. Utóbbi szüret bora jelenleg hordókban érlelődik.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

Illatában az egzotikus gyümölcsösség jól ötvöződik a finom, fahordós érlelésből származó fahéjas, vaníliás jegyekkel, míg zamatában egy bársonyosan telt, lágy, nagy testű vörösbort kóstolhatunk.
A bíborszínű bor hűvösebb tónusú gyümölcsillattal indít, de dinamikusan változik: ahogy levegőzik kakukkfüvet, ánizst, gyógynövényeket vonultat fel.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16-17 ºC. Klasszikus steakbor.

3 150 Ft

MERLOT

Lelle-dűlő, Magyal-dűlő

 

JELLEMZŐK

A bor alapját az üzem melletti Lelle-dűlő visszafogott terhelésű öreg ültetvénye adja. Ezt házasítjuk a Magyal-dűlő fiatal ültetvényének válogatott termésével. A szüret időpontja általában szeptember közepére-végére esik, ezt követően a bort első- és másodtöltésű barrique és 5 hektoliteres hordókban érleljük 12-16 hónapig.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

Érett cseresznyére és meggyre emlékeztető illatokat és zamatokat felvonultató vörösbor.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Fogyasztását 16-18 ºC-ra hűtve ajánljuk pörköltekhez, magyaros sültekhez.

2 550 Ft

ESTI KÉK

Kokashegy, Lelle-dűlő

 

JELLEMZŐK

A két nemes, bordeaux-i szőlőfajta kitűnő házassága melyet teltség, lágyság és elegancia jellemez. A Kokashegyen termesztett Cabernet Sauvignon és a Lelle-dűlőnkön érő Merlot szőlők adják a bor alapját. A szüretet követően 14-18 hónapig érleljük az alapbort első- és másodtöltésű barrique és 5 hektoliteres hordókban.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

A két szőlőfajta íz- és illatvilága egymást kiegészítve köszön vissza a borban. A Merlot piros bogyós, gyümölcsös jegyeit a Cabernet Sauvignon aszalt szilvás, erdei gyümölcsös illata és íze egészíti ki.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Fogyasztását 16-18 ºC-ra hűtve ajánljuk vadhúsokhoz, sültekhez, pörköltekhez.

3 150 Ft

SÍNAI CABERNET SAUVIGNON

Sínai tető

 

JELLEMZŐK

Prémium Cabernet Sauvignon-unkat a borvidék legmagasabb pontján fekvő Sínai-hegyen termesztjük. 1997-es telepítésű szőlő, melyet visszafogott terheléssel, erős hozamkorlátozással művelünk a kimagasló minőség érdekében. A szüretet követően a bort részben első- és másodtöltésű barrique hordókban, részben pedig 5 hektoliteres hordókban érleljük 18-22 hónapig.
Testes, telt, extrakttartalomban gazdag, mélyvörös bor.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

Aszalt szilvára és fűszeres dohánylevélre hasonlító illat- és ízvilága étcsokoládés karakterekkel egészül ki.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Fogyasztását 16-18 ºC-on ajánljuk sültekhez, steakekhez és vadhúsból készült ételekhez.

3 990 Ft

SÍNAI CABERNET FRANC

Sínai tető

 

JELLEMZŐK

A Sínai-tetőn telepített szőlőnk első, bemutatkozó évjárata. A 2015-ös év olyan kimagasló minőséget produkált, hogy úgy döntöttünk, a korábban házasításokba került Cabernet franc borunkat ezúttal önállóan palackozzuk. A bor palackozás előtt 15 hónapot töltött magyar tölgyből készült 5 hl-es hordókban. A gyümölcsös fajtajegyek megőrzése érdekében szűrés nélkül került palackba.

 

ILLAT- ÉS ÍZVILÁG

Komplex, hosszú lecsengésű bor. Illatában és ízében a primer, kék bogyós erdei gyümölcsök dominálnak, amit finom fűszeresség tesz teljessé. A kortyot lágy tanninok kísérik, melyek kiemelik a gyümölcsös zamatot.

 

AJÁNLOTT FOGYASZTÁS

Fogyasztását 16-18 ºC-on ajánljuk magyaros ételekhez és vadhúsból készült ételekhez.

3 800 Ft