Rosé aranyszínben

Az ország legjobb rosé bora

Az év végi ünnepek mellett további okunk is akadt örömre.

Az idei Országos Rozé Borversenyre Magyarország minden borvidékéről, összesen 332 rosébor minta érkezett. Mi a LELLEI ROSÉ-t, a Kócsagos szelekció népszerű borának 2017-es évjáratát neveztük, hiszen mi magunk is nagyon elégedettek vagyunk az évjárattal.

A tradicionálisan Miklós-napon szervezett megmérettetés immár 19. alkalommal veti össze Magyarország roséit – a rendkívül erős mezőnyből a 8 tagú zsűri, illetve a legjobb továbbjutott mintákat egy csúcszsűri díjazta.

A versenyen rosé borunk, nemcsak aranyérmet nyert, hanem  a „Magyarország Legjobb Rosé Bora” címmel tért vissza, amit rendkívüli megtiszteltetésnek tartunk! Külön öröm számunkra, hogy ez évben újból kategória elsők lettünk, hiszen 2016-os Lellei Irsai Olivér borunk is elnyerte a „Legjobb Hazai Nemesítésű Illatos Fehérbor” nagydíjat a 2017-es Országos Borversenyen.

Borunk sikerében a precíz és szorgalmas szőlőművelés, a legjobb időpontban elvégzett szüret és a kitűnő házasítás eredménye tükröződik vissza, ami dícséri a szőlészt és a főborászt! E közös munka gyümölcseként születhetett igazi illatos, harmonikus rozé cuvée-nk.

Ennél csodálatosabb ajándékot nem is kaphattunk volna az év végére, és rendkívül örülünk annak, hogy Lellei Rosénk a bor szerelmesei és a szakma nagyjai által egyaránt népszerűségre talált. Ezúton szeretnénk gratulálni minden további indulónak: a versenyen összesen 73 aranyérem, 190 ezüstérem és 69 bronzérem talált gazdára, mely eredmény egyértelműen mutatja, hogy a 2017-es év szőlőtermése hihetetlenül erős évjáratot hozott az ország számára, és éppen ezért a versenyen is kiváló minőségű minták konkurálhattak.