Ismét Kanadában jártunk

Montreálban, április 13-15 között 13. alkalommal rendezték meg a nemzetközi élelmiszer-és ital kereskedelmi kiállítást, melyen 50 ország 928 kiállítója vonultatta fel termékskáláját. Több mint 200.000-en látogatták a rendezvényt, ebből rekordszámú, 17.300 professzionális látogatót regisztráltak a szervezők, akik 60 ország mezőgazdasági és élelmiszeripari szektoraiból érkeztek.

Az eseményen jelen volt többek között az USA kanadai nagykövete, Quebec tartomány agrár-halászati-és élelmiszeripari minisztere, a kanadai agrár-és élelmiszeripari minisztérium parlamenti titkára és számos ország mezőgazdasági minisztere, köztük Magyarország képviseletében Dr. Fazekas Sándor is.
A kiállításhoz kapcsolódóan Dr. Ódor Bálint ottawai magyar nagykövet rendezett fogadást Dr. Fazekas Sándor és a kiállítók tiszteletére.


kanadaban_jartunk_1 kanadaban_jartunk_2

Itt, a magyar kiállítási standon került sor Pierre Paradis (quebeci agrár-halászati-és élelmiszeripari miniszter) és Dr. Fazekas Sándor (magyar földművelésügyi-és vidékfejlesztési miniszter) találkozójára is. A tárgyalást követő kötetlen beszélgetések alkalmával Fazekas miniszter is kóstolta azt az OPTIMUM BRUT pezsgőnket, melyet a Külügyminisztérium 2016. évre a magyar külképviseletek hivatalos pezsgőjének választott. Számos látogatónkkal egyetértésben, miniszter úr is nagy elismeréssel nyilatkozott pezsgőnkről.


kanadaban_jartunk_3 kanadaban_jartunk_4

A PRO WEIN kiállításon megismert új quebeci importőrünkkel ezen a rendezvényen is lehetőségünk nyílt további egyeztetésekre, ennek eredményeként a 2015-ös Balatonlellei Irsai Olivér borunk és 2008-as Garamvári Evolution Rosé pezsgőnk karácsonytól elérhető lesz Quebec tartomány SAQ Specialty szaküzleteiben.

Ezzel az első lépéssel ismét közelebb kerültünk ahhoz a célunkhoz, hogy minél több Garamvári termék legyen elérhető a kanadai üzletek polcain.