Kiemelkedő eredményt ért el a Garamvári Extra dry az Élelmiszer magazin pezsgőtesztjén

Az Élelmiszer szakmai magazin 2015-16 december-januári számának pezsgőtesztje már nemcsak az ünnepi pezsgőfogyasztásra koncentrált. Célja bevallottan, hogy a pezsgőfogyasztást közelebb hozza a mindennapokhoz, kiemelve a minőségi, tradicionális és klasszikus erjesztésű pezsgőket a kínálatból, nem titkoltan a dugó „dicsőséges ünnepi pukkanásáról” az „élvezeti értékre, és az intellektuális-kulturális értékre helyezve a hangsúlyt. Megidézi a nyugati-, és mediterrán országok fogyasztóinak szokásait is, miközben a tizennégy tétel közül kiemeli azt a tizenkettőt, amelyek a teszten a legjobban szerepeltek. Talán nem véletlen, hogy a spanyol cava-t (ami a legjobb ár-érték arányt érte el) is megelőzte az eredményt tekintve a Garamvári pezsgőspince 2002-es Extra dry tétele, ami az érlelt, ám mégis könnyed és friss méthode traditionelle szép példája. A cikkben olvashatunk még a különböző tételek stílusbeli különbségeiről is. Igen szép eredménynek tudhatjuk be, hogy pezsgőnk a mezőnyben több külföldi tradicionális tételt is megelőzve aratott egyértelmű tetszést. (Freixenet, Simonsig)


Garamvári pezsgő teszt győztes

Kóstolja meg Ön is: